Cum să alegi corect pastele sănătoase
Pastele sunt mâncarea preferată a copiilor, dar și maturilor. Sunt simplu de preparat, dar și gustoase. Cea mai mare dilemă a majorității oamenilor este principiul după care ar trebui să aleagă corect pastele, astfel încât să nu se îngrașe.
E adevărat că pastele sunt mâncarea tradițională în Italia și, într-adevăr, sunt consumate de italieni aproape zilnic, dar cum oare reușesc să nu se îngrașe? E vorba de tipuri diferite de pasta. Mai exact, italienii consumă tipurile de pasta din soiuri de grâu dur.
Trebuie să știi că în Moldova nu se cultivă grâul de soiuri dure. Toate soiurile care cresc în Moldova sunt exclusiv moi, din acelea cu o capacitate calorică foarte înaltă.
Cele mai sănătoase și dietetice paste sunt fabricate din griș, adică, din partea interioară a boabelor de grâu de soiuri dure. De asemenea, pastele autentice și sănătoase sunt produse, de regulă, doar din apă și făină. Pastele italiene, de regulă, mai conțin adaos de tomate și spanac.
Care sunt diferențele?
1. Pastele care se fierb imediat după pregătire se numesc fresh pasta. Cele care se produc, apoi se usucă și se recomandă apoi pentru fierbere sunt de tip dry pasta.
2. Pastele din soiuri dure de grâu sunt, în primul rând, mai gustoase.
3. Pastele din soiuri dure de grâu nu se lipesc la fierbere.
4. Pastele din soiuri dure de grâu conțin mai puțin gluten și celuloză, dar mai multe proteine.
De ce e bine să consumăm paste?
- pentru că pastele din soiuri dure sunt bogate în fibre vegetale, care îmbunătățesc funcționarea tractului digestiv.
- pastele din soiuri dure de grâu sunt bogate în vitamina E, care previne îmbătrânirea pielii.
- pastele din soiuri dure de grâu mai conțin și vitamina B, benefică pentru starea pielii și a părului.
- pastele din soiuri dure de grâu conțin un element specific, triptofanul, responsabil pentru îmbunătățirea dispoziției și normalizarea somnului.
- pastele din soiuri dure de grâu se numără printre puținele alimente permise diabeticilor, deoarece conțin un indice glicemic mic.
Așadar, cum alegem corect pastele sănătoase?
1. Atenție mare la conținutul de proteine. Cu cât e mai înalt gradul de proteine, cu atât sunt mai calitative pastele.
2. Pastele de bună calitate trebuie să aibă culoarea galbenă intensă, fără pete albe sau crăpături.
3. Pe ambalajul pastelor de calitate, neapărat este indicată cantitatea de proteine (între 7-9 grame de proteine la 80 de grame de paste)
4. Ai grijă ca ambalajul să fie transparent, prin care să poți aprecia aspectul și calitatea pastelor.
De ce este cel mai bine să alegi paste produse în Italia?
Pentru că în Italia, producătorii sunt impuși prin lege să producă doar paste din soiuri dure de grâu. Ceea ce înseamnă că acestea sunt sănătoase. Te invităm să explorezi chiar acum magazinul nostru online